Star Wars

Kedvenc filmjeink...
Avatar
Dentorel
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 4355
Csatlakozott: 2008.02.21. 18:17
Felhasználó neme: Fiú/Férfi
Csapat: Ellenállás
Tartózkodási hely: A számítógép előtt...
Kapcsolat:

Re: Star Wars

Hozzászólás Szerző: Dentorel » 2017.12.26. 18:42

A Star Wars nekem kerek történettel zárult a hatodik résszel, így én már úgy tekintek a folytatásokra, hogy azok már nem is léteznek.
Sajnos a T franchise is kisiklott az ötödik filmmel.

Avatar
joe maschine
Tábornok
Tábornok
Hozzászólások: 1185
Csatlakozott: 2009.11.12. 20:55
Felhasználó neme: Fiú/Férfi
Csapat: Skynet
Tartózkodási hely: Palmdale

Re: Star Wars

Hozzászólás Szerző: joe maschine » 2017.12.26. 21:34

Star Sarc VIII
Eljött ismét az ideje, hogy kicsengessük az SW Univerzum ránk kirótt ez évi sarcát. Mit is kapunk cserébe? Egy érdekes, de megosztó filmet. A kritika pajzsára emeli, a nézők pedig fele-fele arányban szeretik/gyűlölik. A probléma gyökere egyrészt a túltolt humoros betétek, na meg a nem túl illeszkedő sztori vezetés. És akkor még ott van a fizika durva megcsúfolása, ami alapvetően nem lenne baj, mivel "űrmeséről" van szó, de egy határt azért illene meghúzni. Pl. Leia "űrsétája" szkafander nélkül már sem science, sem fiction, hanem brain-tricktion. Az tudvalevő, hogy a 3K hőmérséklet és a kb. nulla vákuum túlélhető egy egész rövid ideig, de itt mintha a forgatókönyvíró fejéből kifogyott volna az elmenázsi. Jó lenne, ha a mindent átható erő alkalmazhatósága kapcsán visszatérnének a harchoz, spec. mozgásokhoz és az elmélkedéshez, az orvosbiológia vonatkozásokat pedig elfelejtenék, mert ez (sem) illik bele a képbe.
Nálam többször kiakadt a moziban a baromságjelző, viszont érdekes, hogy az előző folytatásokkal szemben, most minden alkalommal hajlandó voltam túltenni magam ezen és nézni tovább az előadást, mert a film egyébként - furcsa mód - nézhető lett. Persze a trendhőbörgőkkel nem tud jót tenni a film, de gondolom sokaknak leesett már, hogy az új szériák már nem a régi fanoknak készülnek elsősorban, hanem az új fogyasztóknak, hiszen ők lesznek egyre többen, míg a régiek kihalnak lassan, mint a jedik. Az új nézőgenerációnak meg simán lehet egy jedi pesszimista, dobálhatja a lézerkardot (sic!) és akár fel is adhatja. És ezen új jelenségek miatt nincs is nagyon értelme ízekre szedni a filmet, mert továbbra is egy mese, amit csak meg kell tanulni másképp nézni, vagy egyszerűen nem nézni. Adódik a kérdés amúgy, hogy a szériát egyáltalán vissza lehet-e még terelni a régi kerékvágásba? Pesszimista vagyok ez ügyben, mivel manapság az igényt a pénztárakban mérik.
A végső konklúzióm minden negatívum ellenére egyébként az, hogy az esetleg kialakult előítéleteket félretéve nyugodtan be lehet ülni a moziba, mert a film, ha korlátozásokkal is, de nézhető, fogyasztható, élvezhető. Vérfanok viszont kerüljék.
Vannak állandó dolgok az időben, amik meg akarnak történni...

Avatar
Devastator715
Parancsnok
Parancsnok
Hozzászólások: 987
Csatlakozott: 2010.01.26. 21:01
Felhasználó neme: Fiú/Férfi
Csapat: Skynet
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Star Wars

Hozzászólás Szerző: Devastator715 » 2017.12.29. 17:13

joe maschine írta: 2017.12.26. 21:34 És akkor még ott van a fizika durva megcsúfolása, ami alapvetően nem lenne baj, mivel "űrmeséről" van szó, de egy határt azért illene meghúzni. Pl. Leia "űrsétája" szkafander nélkül már sem science, sem fiction, hanem brain-tricktion. Az tudvalevő, hogy a 3K hőmérséklet és a kb. nulla vákuum túlélhető egy egész rövid ideig, de itt mintha a forgatókönyvíró fejéből kifogyott volna az elmenázsi.
Ennél a pontnál én is pontosan ugyanezt éreztem. Pedig általában az ilyen filmeknél, elszoktam vonatkoztatni (és el is kell) attól, hogy mennyire is hű a valósághoz az adott tartalom, de itt már konkrétan az orrunk alá dörgöltek egy olyan lehetetlen baromságot, hogy már fogtam a fejemet. Elhiszem én, hogy nem ezt akarták ebből kihozni, hanem valamilyen csodát, de pont fordítva sült el a pisztoly ezzel a húzásukkal. Nagyon nem kellett volna ez a jelenet.

Válasz küldése