Hozzászólás
Szerző: Kimi17 » 2017.09.03. 10:01
A film 91-es szóval akkor voltam 1 éves mondanom se kell, hogy akkoriba a mozi számomra kicsit értelmét veszítette volna:D Bár kétség kívül már akkor is éreztem volna valamit,ha a család ott tart a kezébe a vetítés alatt:D Természetesen telt ház alakult ki sőt olyannyira sokan voltak,hogy mikor mi elfoglaltuk a helyünket még állt nem kis tömeg kint pedig már akkor se volt sok szabad hely. Lehet valaki a lépcsőre ült nem tudom mert annyian voltunk mint a heringek.
Egy gyerekkori álmom valósult meg.Komolyan mondom nem vagyok egy érzelmes tag, de leírhatatlanul nagy élmény volt.
A film előtt vetítették le a Cameroni interjút ami megint nagy élmény volt. Érdekes, és fontos kérdések után értelmes, és olykor szórakoztató válaszokat adott az öreg. Tényleg érződött a mondataiba, hogy nem kispályás mai napig.
Na ugye ami plusz dolog volt az a 3d. Ami az Avatar óta nem nagyon sikerült egyik filmnek sem. Persze elvétve akadt egy két mozi amiben kijött a technika,de a legtöbb tényleg egy kalap szart se ért parasztvakítás volt a javából bár az emberek már rájöttek nem hiába kerüli már az Imax a 3d vetítéseket mivel alig mennek el rá az emberek.
Természetesen itt is konvertálásról van szó, de Cameron ahogy tudta végig kísérte az egész átalakítást. Az az igazság,hogy ez a verzió köröket rá ver az összes konvertált cuccokra mondom ezt úgy, hogy egy két jeleneten lehetett érezni a hatást, de ennyi. Viszont a Cameroni mélységet mint az Avatarnál sikerült belevinni. Az öreg érti a legjobban, hogyan kell alkalmazni a technikát nem az a lényeg,hogy minden kirepüljön a pofádba,hanem,hogy próbálj ott lenni a filmben minden legyen hozzád közel, és ahogy tudták a készítők megoldották.
Az elején mikor az egyik T800-as robot rátapos a koponyára egy pillanatra megállt bennem az ütő. Olyan hangja volt a filmnek, hogy az valami elképesztő. Az akciójeleneteknél nem kicsit jött ki a hatás komolyan mondom ennyi év után is nyugodtan jelölhetik az Oscar-díj - legjobb hang/vágás-ra megérdemli.
Ami igazán jó érzéssel, és egyben meglepődéssel töltött el, hogy a közönség mennyire néma volt az egész film alatt. Úgy értve,hogy az akció részeknél egy kisebb mozgolódást, vagy csörömpölést nem lehetett hallani úgy nézte a jeleneteket a nép mintha ez egy premier vetítés lenne. Azért érdekes ez mert Pesti még egyszer hangsúlyozom Pesti nézőkkel néztem végig a filmet. VOlt itt minden fajta korosztály mind1 hány éves voltál ennyi év után is beszippantott mindenkit a film.Arról nem beszélve, hogy a poénos részeken gondolok itt pl /Tűnj a gennybe buzikám/ ami mai napig kult szöveg szakadtak a röhögéstől. Több tucatszor akarom mondani számolni se tudom már hányszor láttam a filmet, de Eddyvel,ha váltottunk egy két mondatot annyira lekötött újfent időtálló alkotás nem kérdés. Ami meg feltette a pontot az i-re mikor a vége főcímnél a közönség megtapsolta a filmet nem tudom idejét mikor hallottam ilyet, de lehet egyszer se.
''Most már tudom miért sírtok csak én sohasem tudok sírni'' - jelenet pedig a filmtörténelem egyik legjobbja,hanem a legjobb. Síri csönd volt ekkor a nézői oldalról. Űberelni ezt nem lehet.
Mindent összevetve hétfő este én nem egy filmre mentem el a moziba, hanem A FILMRE. Aki csak gondolkodik,hogy lássa újra a Terminator 2-őt annak ajánlom, hogy amint tud üljön be rá.
Ja, és persze szeretném még egyszer megköszönni a lehetőséget az oldalnak,hogy elmehetettem.