Kimi17 írta:bár,hogy egyből péntekre rakták az kissé erős azért adhattak volna még neki egy másik napot hét elejére ideiglenesen.
Miért volt kemény?
Ha azt nézzük a TV biznisz is egy üzlet, amely ha nem jól működik, akkor nincs bevétel, s jön a csőd. Az adó megszűnik, s emberek pedig elveszítik a munkájukat. És nyilván nem egy olyan sorozatot fognak megtartani, amelynek "csak" 5 milliós nézőtábora van, hanem azt, aminek 8-10 is, s ebből fakadóan jól lehet értékesíteni a reklámidőt. És, ha van bevétel, akkor pedig van(nak) további szériák.
A TSCC-vel az volt a baj, hogy sok volt benne az üresjárat. Az első évad normálisan végig se ment, mert ugye ott volt az írósztrájk. A második évadra lett is egy kicsi büdzsé csökkentés, de ott már meg is érződött a nézőszám vesztés. És legyünk őszinték, hogy 5 milliós nézettségre még kapott 9 részt a sorozat az ajándék volt.
Szerintem, ha nem lettek volna a mozifilmek, s alapból sorozatként indul a Terminator, akkor nagyon sikeres lehetett volna. Minden Cameron-t várta benne, hát nem jött. De azt nem fogták fel, hogy egy TV sorozat 13 vagy 22 epizódra sem kap annyi pénzt az elkészítéshez, mint egy két órás mozifilm. Mondjuk ennek ellenére voltak tényleg látványos részek, meg remekül ki tudták hozni a maximumot a készítők. Az utolsó kilenc rész elég pörgősre sikerült. Szerintem hiba volt a 22 részes évad, mert nem lehet normálisan fenn tartani a minőséget, s nem lehet meglépni azt, hogy ne legyen a történet szépen nyúló rétes tészta. Ez igaz mindegyik sorozatra.
Igazat adok a készítőknek. Ha nem cliffhangeres a lezárás, akkor nincs rajongói kampány, hogy folytassák a sorozatot. Így némi esélyt hagytak maguknak, hogy legyen igény a szériára. Nem sok esély volt, hogy pénteken tud majd teljesíteni a sorozat, s szerintem az lett volna a gerinces döntés rajongókat szem előtt tartva, hogy az első két rész nézettsége után szólni, hogy zárják le a történetet, mert nem lesz folytatás.
Az új sorozatban meg nagy potenciál van. Kérdés az, hogy melyik adón lesz, mennyi pénzt fognak kapni a gyártásra.